,

Βράβευση της Φυσικής Ηγεσίας του Π.Σ. από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Αργυριάδη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε ο Οδηγός Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση κινδύνων σε επίπεδο Δήμων – Στρατηγικές Δράσεις της ΚΕΔΕ σε θέματα πολιτικής προστασίας, ο οποίος εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας κ. Ευθύμιο Λέκκα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν φορείς του κράτους και εθελοντικές ομάδες της χώρας, για τη συμβολή και προσφορά τους σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας.

Τη βράβευση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πρόσωπο του Αρχηγού Αντιστράτηγου ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Γιώργος Πατούλης.

Επίσης βραβεύτηκαν:

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης. Το βραβείο παρέλαβε ο Φ. Θεοδώρου, Γενικός Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών ΓΓΠΠ.
Η Ελληνική Αστυνομία
Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το ΕΚΑΒ